Najprostszy czerwony barszcz – przepis
Jeżeli posłużymy się słowami barszcz czerwony przepis, pojawią nam się różne propozycje, zarówno te łatwe, jak i trudne do przygotowania. Gdy natomiast do danego hasła dodamy słowo najprostszy, wyświetlą nam się szybkie i proste przepisy. Jeden z nich warto zaprezentować.
Do przygotowania barszczu nie potrzeba wiele produktów.
Składniki:
Przygotowanie:
Tak naprawdę już w tym momencie barszcz ten nadaje się do spożycia. Ma taki ładny kolor i przede wszystkim doskonały aromat, nie wspominając już o wybornym smaku. Z burakami można go jeść, chociażby na co dzień. Jeżeli ktoś chce zrobić z niego barszcz wigilijny, wystarczy, że odcedzi go, a następnie połączy z uszkami. Wariantów jest sporo, bo to tak naprawdę nie tylko najprostszy barszcz, ale również uniwersalny – pasuje na różne okazje.
Do przygotowania barszczu nie potrzeba wiele produktów.
Składniki:
- 0,5 kg buraków,
- szczypta soli,
- cukier,
- sok z cytryny,
- wywar z warzyw
Przygotowanie:
- W pierwszej kolejności należy ugotować wcześniej umyte buraki.
- Po tym procesie trzeba je odcedzić i ostudzić.
- Dopiero wtedy można obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- W takiej postaci trzeba je wrzucić do wywaru z warzyw, dodając kolejno sok z cytryny, cukier i sól.
- Należy jeszcze przez chwilę gotować, a później zestawić z ognia.
Tak naprawdę już w tym momencie barszcz ten nadaje się do spożycia. Ma taki ładny kolor i przede wszystkim doskonały aromat, nie wspominając już o wybornym smaku. Z burakami można go jeść, chociażby na co dzień. Jeżeli ktoś chce zrobić z niego barszcz wigilijny, wystarczy, że odcedzi go, a następnie połączy z uszkami. Wariantów jest sporo, bo to tak naprawdę nie tylko najprostszy barszcz, ale również uniwersalny – pasuje na różne okazje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz