Najprostszy czerwony barszcz – przepis

Jeżeli posłużymy się słowami barszcz czerwony przepis, pojawią nam się różne propozycje, zarówno te łatwe, jak i trudne do przygotowania. Gdy natomiast do danego hasła dodamy słowo najprostszy, wyświetlą nam się szybkie i proste przepisy. Jeden z nich warto zaprezentować.


Do przygotowania barszczu nie potrzeba wiele produktów.

Składniki:
  • 0,5 kg buraków, 
  • szczypta soli, 
  • cukier, 
  • sok z cytryny, 
  • wywar z warzyw

Przygotowanie:

  • W pierwszej kolejności należy ugotować wcześniej umyte buraki. 
  • Po tym procesie trzeba je odcedzić i ostudzić. 
  • Dopiero wtedy można obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 
  • W takiej postaci trzeba je wrzucić do wywaru z warzyw, dodając kolejno sok z cytryny, cukier i sól. 
  • Należy jeszcze przez chwilę gotować, a później zestawić z ognia.

Tak naprawdę już w tym momencie barszcz ten nadaje się do spożycia. Ma taki ładny kolor i przede wszystkim doskonały aromat, nie wspominając już o wybornym smaku. Z burakami można go jeść, chociażby na co dzień. Jeżeli ktoś chce zrobić z niego barszcz wigilijny, wystarczy, że odcedzi go, a następnie połączy z uszkami. Wariantów jest sporo, bo to tak naprawdę nie tylko najprostszy barszcz, ale również uniwersalny – pasuje na różne okazje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz